Przepis kulinarny
Ogórkowo-fasolowa Autor: Hodos   Data: 05.04.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=10040
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? 5 zł średni ? min. mało

Składniki:

3 średnie kiszone ogórki, 3/4 puszki czerwonej fasoli, 1-2 ząbki czosnku (ilość w zależności od upodobania), duża łyżka majonezu (najlepiej light)

Jak przyrządzić?

Ogórki pokroić na nieduże kostki. Fasolę opłukać i wrzucić do ogórków. Dodać czosnek i majonez. Wymieszać.

Potrzebne przybory:

nóż, deska, miska, zgniatacz do czosnku (ew. mocny widelec)

Uwagi:

Można sałatkę zrobić np. rano i będzie jak znalazł do obiadu lub jako przekąska. Można ją także zrobić zaraz przed zjedzeniem, ale lepsza, jak się "przegryzie". W zależności od upodobania można modyfikować ilość składników. Ja to zawsze robię "na oko".

« Powrót