Przepis kulinarny
Jajecznica na prawdziwkach Autor: Andrzej   Data: 16.04.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=10169
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 20 min. ?

Składniki:

Kilka kapeluszy suszonych prawdziwków, masło, jajka, sól.

Jak przyrządzić?

Należy obgotować przez około 10 min kilka kapeluszy prawdziwków (wyłącznie kapelusze i to najlepszej jakości, bez robaków). Po wyjęciu z wody grzybki pokroić w kostkę około 2 cm i następnie obrumienić na maśle przez kilka minut. Wbić jajka i dosolić do smaku i usmażyć jak jajecznię.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?

Z pieczywem.

Uwagi:

Czas przygotowania:

« Powrót