Przepis kulinarny
Cappuccino z kawałkami czekolady Autor: Magda (magdulka11@vp.pl)   Data: 06.05.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=10372
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
3 zł średni 2 min. wysoka

Składniki:

cappuccino, czekolada, cukier (niekoniecznie)

Jak przyrządzić?

Zagotować wodę i zalać cappuccino. Zimną czekoladę pokroić w małe kosteczki i powrzucać do cappuccina. Jak ktoś lubi, to posłodzić. Smacznego.

Potrzebne przybory:

szklanka (kubek), łyżeczka, nóż do krojenia czekolady

Jak podawać?

W filiżaneczkach lub jak kto lubi.

Uwagi:

Kostki czekolady powinny być bardzo zimne. Cappuccino może być orzechowe.

« Powrót