Przepis kulinarny
Szybkie pyszne i zdrowe spaghetti Autor: Dan   Data: 11.05.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=10419
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
4 8 zł średni 15 min. niska

Składniki:

400 g spaghetti, koniecznie Fit, 500 ml soku warzywnego Fit Śródziemnomorski, 200 g mięsa mielonego wołowego lub soja, 20 g parmezanu, można dodać cebulkę, czosnek i przyprawy wg uznania, jak kto lubi.

Jak przyrządzić?

W czasie przygotowywania mięsa ugotować makaron - al dente (lekko twardy). Podsmażyć mięsko z cebulką lub ugotować soję i też podsmażyć. Następnie wlać sok Fit i ewentualnie zagęścić odrobiną mąki... Podawać z ugotowanym makaronem, parmezanem i listkami świeżej bazylii. Życzę smacznego!!

Jak podawać?

Można mieszać wszystko w jednym naczyniu przed podaniem (tak jak to robią Włosi) bądź też polać makaron sosem już na talerzu.

« Powrót