Przepis kulinarny
Brokuły gotowane na parze z kurczakiem Autor: iwa643   Data: 24.05.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=10587
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
5 10 zł średni 20 min. niska

Składniki:

brokuły, oliwa z oliwek, pierś kurczka, czosnek, zielona pitruszka, sól, pieprz

Jak przyrządzić?

2 brokuły i 2 piersi kurczaka ugotować na parze, najlepiej na parowarze Tefal. W tym czasie przyrządzić sos. Wycisnąć 2 ząbki czosku do 7 łyżek oliwy z oliwek, dodać posiekaną zieloną pietruszkę i sól, i pieprz. Ugotoiwane brokuły porozrywać na korzonki, pierś kurczaka pokroić na paski. Wszystko lekko wymieszać i polać sosem czosnkowym.

Uwagi:

Pycha!

« Powrót