Przepis kulinarny
Babka jarzynowa Autor: Aleksandra   Data: 24.05.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=10667
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 60 min. ?

Składniki:

szklanka: gotowanego groszku, szparagów pociętych na drobne kawałki, kalarepy pokrojonej w kostkę, pociętej fasolki szparagowej, brukselki i kalafiora. Sos: 1,5 szklanki smietany, łyżka cukru, 4-5 złótka, sól.

Jak przyrządzić?

Ugotowane i pokrojone poszczególne składniki układać warstwami w wyskim naczyniu do zapiekania lub w formie budyniowej. Wymieszać składniki sosu i zalać jarzyny. Wstawić do większego garnka z wrząca wodą, nakryć duży garnek pokrywą i gotować godzinę. Wyjąć z formy jak babkę.

« Powrót