Przepis kulinarny
Diabelska zupa Autor: Monika   Data: 24.05.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=10674
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 60 min. ?

Składniki:

0,5 kg mięsa mielonego wołowego, ziemniaki - ok. 0,5 kg, papryka czerwona, żółta i zielona, fasolka czerwona z puszki, cebula, marchew, jedno jajko, kostki rosołowe Knorr, przyprawy: sól, pieprz ziołowy i trzykolorowy, papryka ostra, zioła prowansalskie, tymianek, majeranek, czosnek granulowany

Jak przyrządzić?

Obrać ziemniaki i pokroić w dość drobną kostkę, paprykę czerwoną, żółtą i zieloną również pokroić w kostkę; cebulę posiekać i podsmażyć wraz ze starta marchewką; mięso mielone wołowe przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem i majerankiem, dodać jedno jajko, wymieszać; z tak przygotowanego mięsa uformować kulki o średnicy mniej więcej 2 cm. Zagotować w garnku na 3-4 litry wodę, dodać kostki rosołowe Knorr - mogą być wołowe, pieprz, zioła prowansalskie i paprykę ostrą, aby zupa była pikantna, można dodać chili; wrzucić ziemniaki, gdy troche się podgotują, dodać mięsne kulki i gotować, aż wypłyną na wierzch, następnie dodajemy paprykę i podsmażoną cebulę z marchewką, na samym końcu dodajemy fasolę z puszki i zupa gotowa:) Mniam.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:

Zupy jest dość dużo, więc gdy ostygnie, można ją zamrozić i przechować na później; zupa jest bardzo pożywna i pyszna, polecam.

Czas przygotowania:

« Powrót