Przepis kulinarny
Brokuły z cebulą Autor: Klaudia   Data: 24.05.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=10738
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
6 10 zł średni 10 min. niska

Składniki:

3 średniej wielkości brokuły, 1 cebula, 3 łyżki jogurtu naturalnego, 2 łyżki soku z cytryny, trochę posiekanego szczypiorku, sól i pieprz do smaku

Jak przyrządzić?

Brokuły umyć i krótko obgotować, podzielić na różyczki, a łodygi pokroić cienko w paseczki. Cebulę pokroić w piórka. W salaterce wymieszać warzywa z jogurtem, sokiem z cytryny i doprawic do smaku solą i pieprzem. Na koniec posypać szczypiorkiem. Smacznego!!!

Jak podawać?

Można podać na półmisku lub podzielić na porcje, a pod każdą z nich dać listek sałaty.

« Powrót