Przepis kulinarny
Łosoś na parze z sosem tabasco Autor: Mira   Data: 25.05.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=10812
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 20 min. ?

Składniki:

filet z łososia, kapusta pekińska, sól, pieprz, 4 łyżki oleju, 1 łyżka sosu tabasco, garść posiekanej kolendry, sok z 1 i 1/2 limonki lub cytrny

Jak przyrządzić?

W naczyniu do gotowania na parze umieścić grubo posiekane liście kapusty pekińskiej i na niej położyć filety z łososia, przyprawiś solą i pieprzem. Gotować na parze do momentu, aż łosoś będzie ugotowany, ale kapusta będzie lekko "chrupka" (ok. 10 min). W tym czasie przygotowujemy sos, mieszając olej, sos tabasco, kolendrę, sok z limonki. Na talerzu układamy kapustę, na niej łososia, wszystko polewamy dwiema łyżkami sosu.

Uwagi:

Dość ostre danie.

« Powrót