Przepis kulinarny
Pieczarkowa sałatka Autor: Asia   Data: 14.05.2003
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=1082
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 20 min. mało

Składniki:

- 50 dag pieczarek, - pół pora, - pół puszki kukurydzy konserwowej, - 2 jajka, - sól, - pieprz, - majonez.

Jak przyrządzić?

Pieczarki pokroić w średnią kostkę i usmażyć na maśle. Smażyć dotąd aż odparuje woda i pieczarki leciutko się zarumienią. Odstawic do przestygnięcia. Ugotowane na twardo jajka pokroić w kostkę, a por drobniutko w półksiężyce. Wszystkie składniki połączyc razem: pieczarki, por, jajka i kukurydzę. Posolić i popieprzyć do smaku, zalać majonezem.

Potrzebne przybory:

Nóż, deseczka, garnek, miska.

Jak podawać?

Podawać jako przystawkę. SMACZNEGO!

« Powrót