Przepis kulinarny
Brązowy ryż z warzywami Autor: Rumiankowa   Data: 26.05.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=11025
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 45 min. ?

Składniki:

ryż brązowy, 100 g serka pleśniowego, 3 marchewki, 1 pietruszka, pół selera, świeże przyprawy prosto z doniczki (np. listki bazylii, tymianek, koniecznie zielona pietruszka), inne warzywa wg uznania i upodobań, 3 łyżki jogurtu

Jak przyrządzić?

Ryż gotujemy, warzywa obieramy, kroimy na talarki/krążki i gotujemy na parze. Na gorący ryż kładziemy serek pleśniowy (powinien się rozpływać) oraz warzywa, polewamy jogurtem i na wierzch kładziemy świeże przyprawy.

Jak podawać?

Podawać tak, by pięknie wyglądało!

Uwagi:

Bardzo proste, tanie, dietetyczne i zdrowie danie! Nauczyła mnie przyjaciółka - mniszka buddyjska.

« Powrót