Przepis kulinarny
Omlet na parze z warzywami Autor: Dominika   Data: 27.05.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=11267
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
2 10 zł średni 20-30 min. ?

Składniki:

4 jaja, 4 stołowe łyżki mleka, 2 łyżki masła, fasolka szparagowa, kalafior, szczypiorek - warzywa wybieramy wedle uznania

Jak przyrządzić?

Jaja umyć, sparzyć wrzątkiem, oddzielić białko od żółtka. Żółtko roztrzepać z mlekiem, wlać stopione chłodne masło, szczyptę soli oraz np. posiekany drobno, umyty, osączony szczypiorek. Na masę włożyć ubitą pianę z białka i delikatnie wymieszać. Wlać masę do płaskiego naczynia i gotować na parze 20-30 min. Podać z fasolką, kalafiorem z wody lub szpinakiem. Smacznego.

« Powrót