Przepis kulinarny
Ogród w misce Autor: Grzegorz   Data: 28.05.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=11336
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
6 20 zł średni 10-15 min. niska

Składniki:

2 pomidory, 1 ogórek, 2 jajka, 1 kalafior, pieczarki konserwowe - 1 słoik, 1 papryka, 30 dag fasolki szparagowej, 2-3 ziemniaki, pęczek rzodkiewek, 1 łyżeczka oliwy z oliwek, majonezu i jogurtu naturalnego, sól, pieprz, zioła do sałatek, 1 ząbek czosnku, seler naciowy

Jak przyrządzić?

Kalafior, fasolkę szparagową, ziemniaki, jajka ugotować. Wszystkie składniki pokroić grubo (na ćwiartki, cząstki, połówki. Polać oliwą z oliwek. Przygotować sos z jogurtu naturalnego, majonezu, zmiażdżonego ząbka czosnku i przypraw.

Potrzebne przybory:

nóż, garnek do gotowania na parze lub normalne garnki

Jak podawać?

Potrawę podawać w miskach.

Uwagi:

Sosem polewać dopiero po nałożeniu sałatki na tależ. Jarzyny najlepiej gotować na parze, by nie straciły witamin.

Czas przygotowania:

Na parze można gotować wszystko naraz, co skraca czas przygotowania i ilość garów do mycia.

« Powrót