Przepis kulinarny
Kolorowy filet Autor: marzena   Data: 28.05.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=11337
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
2 15 zł średni 30 min. niska

Składniki:

2 filety kurczaka, papryka żółta, czerwona i zielona, cukinia, ananas - pół puszki lub świeży, brokuł

Jak przyrządzić?

Umyj i oczyść filety kurczaka. Możesz je obtoczyć w marynacie lub w otrębach pszennych i sezamie (polecam). Następnie włóż filety na 60 min do lodówki. Paprykę umyć, usunąć nasienie i pokroić w paski. Cuknię umyć i pokroić w plasterki. Ananasa pokroić w kosteczkę. Brokuł umyć, porozdzielać różyczki. Warzywa wymieszać i ułożyć razem z filetami do parowaru (ale do osobnych szufladek). Gotować warzywa, aż będą miękkie.

Jak podawać?

Gotowe filety podawać razem z warzywami i sokiem. Można podawać z ryżem.

« Powrót