Przepis kulinarny
Bakłażany nadziewane Autor: Gosia   Data: 28.05.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=11346
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
2-4 15 zł średni 40 min. niska

Składniki:

Bakłażany, pomidory, cebula, filet z kurczaka, ser żółty light, papryka, pieczarki, oliwa z oliwek, przyprawy

Jak przyrządzić?

Filet z kurczaka doprawić ulubionymi przyprawami (ja zazwyczaj daję sól, pieprz, curry, paprykę słodką, ostrą, przyprawę do potraw na grilla albo jeszcze dodatkowo to, co mam akurat w kuchni). Kurczaka gotować w parowarze 20 min. Bakłażany podzielić na pół i łyżką wydrążyć środki. Drobno posiekać paprykę, pieczarki, pomidory, cebulę, mięso kurczaka i wydrążone środki bakłażanów. Wszystko wymieszać z łyżką stołową oliwy z oliwek. Napełnić bakłażany nadzieniem, a na wierzch zetrzeć żółty ser. Tak przygotowane bakłażany ostrożnie przenieść do miski parowaru i gotować 20-25 min.

Potrzebne przybory:

parowar

Jak podawać?

W daniu dietetycznym należy unikać ziemniaków, makaronu, ryżu, więc ja podałabym bakłażany z sałatką.

« Powrót