Przepis kulinarny
Sałata grillowa Autor: Agata   Data: 28.05.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=11355
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
4 8 zł średni 30 min. średnia

Składniki:

1 główka zielonej sałaty, 1 długi zielony ogórek, 1 opakowanie pomidorów cherry, 2 steki lub piersi z kurczaka, sos winegret Knorr, 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich, vegeta

Jak przyrządzić?

Sałatę wypłukać, osuszyć i poszarpać. Ogórek pociąć w paski, pomidory na połówki lub pozostawić w całości. Mięso obtoczyć w vegecie i przyrządzić na grillu, następnie pokroić w cienkie paski. Wszystkie składniki razem połączyć, doprawić sosem, wymieszać i posypać orzechami.

Jak podawać?

Ja podaję ją z pieczywem czosnkowym lub własnej produkcji pieczywem pieczonym na grillu.

« Powrót