Przepis kulinarny
Krupnioki a la Deny Autor: deny   Data: 31.05.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=11582
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? 10 zł średni 60 min. ?

Składniki:

krupnioki lub kaszanka, 1 kg kapusty kiszonej, 2 łyżki oliwy, 7 ząbków czosnku

Jak przyrządzić?

Do kapusty kiszonej wgniatamy czosnek, dolewamy oliwy z oliwek (lub oleju), przyprawiamy do smaku, wszystko mieszamy. Następnie rwiemy paski folii aluminiowej (20 cm x 20 cm, zależy od wielkości krupnioka), na nią kładziemy krupniok, po obu stronach dodajemy naszą kapustę (nie żałować) i zawijamy szczelnie. Kładziemy na dobrze rozpalony grill i smażymy dobrą godzinkę.

Uwagi:

Dobrze smakuje z sosem czosnkowym.

« Powrót