Przepis kulinarny
Bacalau - sałatka z dorszem Autor: olag-86   Data: 05.06.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=11797
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 15 min. ?

Składniki:

30 dag filetów z dorsza, 3 ziemniaki, czarne oliwki, sałata lodowa, natka kolendry, oliwa, cytryna, sól i pieprz

Jak przyrządzić?

Filety z dorsza myjemy i nacieramy sokiem z cytryny i solą. Gotujemy na parze. Ziemniaki obieramy, gotujemy i kroimy w kostkę. Rybę też rozdrabniamy i mieszamy z ziemniakami oraz pokrojoną w paski sałatą lodową. Dodajemy oliwki i posiekaną natkę kolendry. Sos przygotowujemy z oliwy, soku z cytryny, soli i pieprzu. Sałatkę polewamy sosem.

« Powrót