Przepis kulinarny
Chłodnik z serwatki Autor: milla   Data: 05.06.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=11817
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 20 min. ?

Składniki:

litr serwatki, 2 jaja, pęczek koperku, pęczek szczypiorku, ogórek świeży lub małosolny, ząbek czosnku, sól

Jak przyrządzić?

Umyty szczypiorek drobno pokroić, posypać solą, jeszcze raz go posiekać, włożyć do naczynia. Ogórek i czosnek zetrzeć na tarce o otworach średniej wielkości. Pokroić drobno koperek. Wszystkie składniki wymieszać i zalać serwatką, przykryć i schłodzić. Przed podaniem do każdego talerza wsypać łyżkę grubo posiekanych jaj ugotowanych na twardo.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:

Czas przygotowania:

« Powrót