Przepis kulinarny
Chłodnik ogórkowy Autor: sylwia   Data: 06.06.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=11885
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
4 ? zł średni 20 min. niska

Składniki:

duży kubek kefiru (400 ml), mały kubek jogurtu naturalnego, 4 długie ogórki (świeże), 2 marchewki, 4-5 rzodkiewek, cytryna, szczypiorek, koperek, sól, pieprz, cukier

Jak przyrządzić?

Marchewki i ogórki trzemy na tarce z dużymi oczkami, ogórki odcedzamy. Rzodkiewkę kroimy w cieniutkie plasterki. Szczypiorek i koperek siekamy, mieszamy wszystko z kefirem i jogurtem, dodajemy sok z połówki cytryny i doprawiamy cukrem, solą i pieprzem i gotowe:)

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:

Najlepeij smakuje, jeżeli zostawimy chłodnik w lodówce na co najmniej pół godziny.

Czas przygotowania:

« Powrót