Przepis kulinarny
Łosoś na parze Autor: ania   Data: 09.06.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=12003
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
2 ? zł średni 10 min. ?

Składniki:

2 filety łososia (koniecznie świeżego), vegeta, pół cytryny

Jak przyrządzić?

Łososia umyć, natrzeć vegetą i skropić cytryną. Wstawić na 8-9 min do parowaru.

Jak podawać?

Na liściu sałaty, świetnym dodatkiem jest sos - mały jogurt naturalny zmieszany z 2 łyżkami musztardy francuskiej.

Uwagi:

To jest moje ulubione danie gotowane na parze. Nigdy nie przypuszczałam, że ryba gotowana na parze jest taka mistrzowska. Szybkie danie i tak smaczne, że przygotowuję je też dla gości. Zawsze wszyscy są pod wrażeniem. Polecam.

« Powrót