Przepis kulinarny
Gotowane warzywa z czosnkiem i oliwą Autor: Iwona   Data: 09.06.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=12013
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
6 20 zł średni 15 min. bardzo niska

Składniki:

marchew (najlepiej mała mrożona 1/2 op.), brokuł(1 szt.), fasolka szparagowa (30 dag), młody ziemniak (5-6 szt.), papryka w trzech kolorach (po 1 szt. każdego koloru), kabaczki (2 małe)

Jak przyrządzić?

Warzywa ugotować na parze, po ugotowaniu pokroić na mniejsze części. Rozgrzać oliwę, podsmażyć na niej czosnek krojony w plasterki. Dołożyć pokrojone warzywa i wymieszać.

Potrzebne przybory:

naczynie do gotowanie na parze (może być też w wodzie), patelnia

Jak podawać?

Prosto z patelni, potrawa przygotowana na świeżo smakuje najlepiej, bardzo aromatyczna. Podawać posypane świeżą bazylią.

Uwagi:

Smaczne, zdrowe, łatwe... Smacznego!

Czas przygotowania:

Czas potrzebny na ugotowanie warzyw + 3 min na podsmażenie na patelni całości.

« Powrót