Przepis kulinarny
Rajska sałatka Autor: Madziolek   Data: 09.06.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=12032
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
1 15 zł średni 45 min. niska

Składniki:

6 porów, 2 obrane pomidory, 3 jaja na twardo, 1 łyżka natki pietruszki, 1 łyżka musztardy (najlepiej francuska), 3 łyżki octu winnego, 1 łyżka oliwy z oliwek, sól, pieprz do smaku

Jak przyrządzić?

Pory najlepiej obgotować na parze przez ok. 20-30 min. Kiedy wystygną, pokroić w plasterki i włożyć do miski na sałatkę. Pomidory i jaja pokroić wedle uznania, ale uważam, że lepiej smakują pokrojone w kostkę. Musztardę, ocet, oliwę, a także natkę pietruszki wymieszać razem w osobnej miseczce trzepaczką. Przyprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. I podawać ;)

« Powrót