Przepis kulinarny
Brokuły z ogórkiem kwaszonym Autor: Wiolka   Data: 16.06.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=12115
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 20 min. ?

Składniki:

1 średni brokuł, 4-5 średnich ogórków kwaszonych, 2 łyżki majonezu, 1-2 łyżki jogurtu naturalnego, sól, pieprz (może być biały)

Jak przyrządzić?

Podzielić brokuły na różyczki, obgotować w wodzie z dodatkiem soli i odrobiny cukru, ale tak by pozostawały twardawe (gotować 2-3 min). wystudzić. Ogórki pokroić w drobną kostkę, wymieszać z brokułami, dodać majonez wymieszany z jogurtem, dodać sól i pieprz do smaku.

Jak podawać?

Jako samodzielne danie albo jako dodatek do wędlin.

« Powrót