Przepis kulinarny
Brokuły z ogórkami - II wersja Autor: Wiolka   Data: 16.06.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=12116
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 20 min. ?

Składniki:

1 brokuł, 4-5 ogórków kwaszonych, 3-4 jajka ugotowane na twardo, 2-3 łyżki majonezu (Kielecki), 2-3 łyżki jogurtu naturalnego, sól, pieprz

Jak przyrządzić?

Brokuły podzielić na różyczki, ugotować (2-3 min) w słonej i nieco pocukrzonej wodzie, wystudzić, dodać pokrojone w kostkę ogórki i jajka, wymieszać z majonezem i jogurtem, doprawić solą i pieprzem.

Potrzebne przybory:

standardowe kuchenne

« Powrót