Przepis kulinarny
salatka z kalafiora Autor: turkusowa   Data: 26.06.2003
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=1247
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
średni 20 min. średnia

Składniki:

- 1 kalafior, - przyprawa do zup (w plynie), - majonez.

Jak przyrządzić?

Surowy kalafior myjemy i kroimy bardzo drobno (mozna podzielić na małe różyczki, ale im drobniej go pokroimy, tym sałatka będzie smaczniejsza). Wrzucamy do miski, zalewamy przyprawa w płynie (według uznania, powinien byc od niej brązowy, ale jest dość słona więc uwaga!), odstawiamy na chwilę "do przegryzienia". Potem dodajemy majonez, mieszamy - gotowe!

Uwagi:

Naprawde pychota, polecam na przyklad do mies z grila. Wazne, by kalafior był drobno posiekany.

« Powrót