Przepis kulinarny
Chlebek z masełkiem czosnkowym Autor: Paweł 1989 Wrocław   Data: 28.07.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=12594
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? 8 zł średni 15 min. ?

Składniki:

1 bochenek krojonego chleba, 1 kostka masła (prawdziwego 78% tłuszczu), vegeta, czosnek, oregano

Jak przyrządzić?

Masło wyjmujemy z lodówki, czekamy, aż zrobi się miękkie. Następnie dodajemy vegetę oraz oregano i roztartego czosnku około 5-6 ząbków. Całą masę należy dobrze wymieszać. Potem wystarczy posmarować masełkiem kromkę chleba z obu stron i położyć ba grillu (zamiast grilla możemy użyć patelni albo tostera). Życzę smacznego!

Potrzebne przybory:

nóż, grill

Jak podawać?

Z pieczoną karkówką lub kiełbaską i oczywiście z piwem.

Uwagi:

Najlepiej smakuje z kiełbaskami i zimnym piwem :D Najlepsze na imprezy. Szybkie i tanie.

« Powrót