Przepis kulinarny
Sałatka RYŻnościowa Autor: Gogo   Data: 14.08.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=12789
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
średni min.

Składniki:

1 torebka ugotowanego ryżu, puszka kukurydzy, 4-5 pieczarek, 5 korniszonów, papryka konserwowa, 5 dag szynki w plastrach, 1-2 ząbki czosnku, 2 łyżki majonezu, sól, pieprz do smaku

Jak przyrządzić?

Pieczarki gotować przez 5 min, pokroić w półplastry. Do ryżu dodać kukurydzę, pieczarki, pokrojone w kostkę ogórki, paprykę oraz szynkę. Do wszystkiego dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz majonez, sól i pieprz.

« Powrót