Przepis kulinarny
Pomidorki pod pierzynką Autor: Grażka   Data: 17.08.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=12818
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
średni 15-20 min.

Składniki:

pomidory średniej wielkości, żółty ser, majonez, odrobinka śmietany, czosnek, sól, pieprz

Jak przyrządzić?

Pomidory kroimy w ósemki lub grubsze półplastry. Układamy je na półmisku. Polewamy je (dość obficie) sosem: majonez, śmietana, czosnek (ząbek lub dwa), sól i pieprz do smaku. Wierzch posypujemy serem żółtym startym na tarce o grubszych oczkach.

Potrzebne przybory:

nóż, łyżka i tarka

Uwagi:

Sałatka ładnie wygląda w przezroczystym półmisku.

« Powrót