Przepis kulinarny
Chłodnik brzoskwiniowy Autor: Niuniulek   Data: 25.08.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=12917
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 15 min. ?

Składniki:

1 l słoik kompotu z brzoskwiń, 1 l zsiadłego mleka lub kefiru, łyżeczka cukru, odrobina soku z cytryny, opakowanie galaretki brzoskwiniowej.

Jak przyrządzić?

Brzoskwinie odsączyć z soku, rozbić w mikserze, dodać cukier i sok z cytryny. Galaretkę rozpuścić i po stężeniu pokroić w kostkę, rozłożyć na talerze. Do zmiksowanych brzoskwiń dodać kefir i zmiksować. Gdy się dobrze spieni, rozlać na talerze. Życzę smacznego!

Jak podawać?

Chłodnik podajemy z makaronem lub ryżem.

« Powrót