Przepis kulinarny
Cukinia z dodatkami Autor: ilonas   Data: 29.08.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=12980
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
3 7-8 zł średni 25 min. ?

Składniki:

2 średnie cukinie, 2 średnie pomidory, cebula, czosnek, trochę startego sera żółtego i bazylia

Jak przyrządzić?

Cukinie (najlepiej obrać ze skórki) pokroić w paski (ale nie za cienkie). Pomidory pokroić na kawałki. Cebulę pokroić w paski, a czosnek w kawałki, ewentualnie wycisnąć. Wszystko razem wrzucić na rozgrzaną patelnię z odrobiną oeju. Jak wszystko się lekko poddusi, dodać wody, ale nie za dużo. Wszystko niech się dusi, aż będzie miękkie. Na koniec dodać sól, starty żółty ser i bazylię. Życzę smacznego!

Potrzebne przybory:

deska do krojenia, nóż

Jak podawać?

Można z chlebem, można też z ryżem, ale już tak nie smakuje. Można też samo.

« Powrót