Przepis kulinarny
Naleśniki z pieczarkami i serem Autor: kallina   Data: 10.09.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=13073
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? 5 zł średni 60 min. ?

Składniki:

Na naleśniki: ok. 25 dag mąki, 1/2 litra mleka, 4 jajka, 1 łyżka oleju. Do farszu: 1/2 kg pieczarek, masło, ser żółty, sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Z mąki, mleka, jajek i oleju przygotowujemy ciasto naleśnikowe, następnie smażymy naleśniki. Przygotowujemy farsz: pieczarki obieramy i kroimy na dosyć cienkie plasterki, przesmażamy je na masełku, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Na upieczone naleśniki nakładamy przesmażone pieczarki i posypujemy sporą ilością sera żółtego, zawijamy i wcinamy!

Jak podawać?

Najlepsze jest na ciepło!

« Powrót