Przepis kulinarny
Chili con carne :) Autor: aga   Data: 12.10.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=13306
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
6 30-40 zł średni 30 min.

Składniki:

500 g mięsa mielonego (jakie kto lubi, ja wybieram wołowo-wieprzowe), 2 cebule, papryczka chili, kukurydza z puszki, fasola czerwona z puszki, dwie puszki pomidorków (najlepiej krojonych), 3 ząbki czosnku, zioła prowansalskie, pieprz kolorowy, maggi, tabasco, sól.

Jak przyrządzić?

Podsmażamy cebulkę, potem dodajemy mięso. Gdy mięso jest już usmażone, dodajemy pomidorki (razem z zalewą), fasolę i kukurydzę (bez zalewy) oraz czosnek i przyprawy (w ilościach wedle upodobania). Dusimy około 20 minut. Smacznego!

Potrzebne przybory:

głęboka patelnia

Jak podawać?

Ja podaję w miseczce, a do tego świeże ciemne pieczywo.

« Powrót