Przepis kulinarny
Sos czosnkowy inaczej Autor: Justa   Data: 18.10.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=13368
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 10 min. ?

Składniki:

5 łyżek majonezu, 5 łyżek keczupu, 2 łyżki żurawiny do mięsa lub dżem porzeczkowy (ważne, aby było tam trochę owoców w całości) i czosnek w ilości zależnej od gustu (ja daję ok. 2-3 ząbków).

Jak przyrządzić?

Majonez, keczup i żurawinę mieszam. Czosnek wyciskam przez praskę. Sos zawsze przygotowuję dzień wcześniej przed podaniem.

Jak podawać?

Podaję z kawałkami kurczaka, ale nadaje się również do chipsów.

« Powrót