Przepis kulinarny
Makaron z fetą Autor: frutti   Data: 24.10.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=13412
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
4 ? zł średni 30 min. średnia

Składniki:

3/4 paczki makaronu spaghetti, 2 opakowania fety, 3 pomidory, pieprz, sól, papryka, pieprz cayenne i według uznania oliwki.

Jak przyrządzić?

Ugotuj makaron, w tym samym czasie brytfankę wyłóż pomidorami pokrojonymi w plastry i wstaw do piekarnika. Po ugotowaniu makaronu dodaj do niego pokrojoną w kostkę fetę, oliwki i przyprawy. Wymieszaj, wrzuć na brytfankę, piecz przez 15 minut w temp. 180 st.

Potrzebne przybory:

garnek, sitko, brytfanka, deska do krojenia

Jak podawać?

Ładnie wygląda przystrojona bazylią lub porem.

Uwagi:

Pyszne i szybkie.

« Powrót