Przepis kulinarny
Kotleciki w sosie musztardowym Autor: Agatta   Data: 19.11.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=13633
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 35 min. ?

Składniki:

8 kotlecików z polędwicy lub schabu, 100 ml wywaru (może być z kostki), 200 ml śmietany, 5 łyżeczek musztardy francuskiej, 4 łyżki oleju, 4 łyżki mąki, sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Mięso oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju. Nadmiar tłuszczu wylewamy. Mięso zalewamy wywarem i dusimy 10 min. Dodajemy śmietanę i dusimy następne 10 min. Dodajemy musztardę, mieszamy, żeby ją dobrze rozprowadzić, gotujemy jeszcze chwilę.

Jak podawać?

Podajemy z makaronem lub ziemniakami puree.

« Powrót