Przepis kulinarny
Pyszna sałatka z kapusty pekińskiej i kurczaka Autor: Snoop   Data: 05.12.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=13774
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 45 min. ?

Składniki:

Podwójna pierś kurczaka, kapusta pekińska, czosnek, kukurydza (puszka), groszek (puszka), majonez, jogurt naturalny, sól, pieprz, kostka rosołowa.

Jak przyrządzić?

Filet z kurczaka ugotować wraz z kostką rosołową. Wystudzić. Kapustę piekińską drobno pokroić, najlepiej w paseczki (najważniejsze, aby odkroić twarde części kapusty) i wrzucić do sporej salaterki. Następnie dodać pokrojony drobno w kostkę filet, kukurydzę, groszek i zmiażdżone 3-4 ząbki czosnku (ile kto lubi). Z majonezu i jogurtu zrobić sos, dodać soli i pieprzu. Wszystko razem połączyć.

« Powrót