Przepis kulinarny
Kiełbasa biała w cebuli Autor: Jola   Data: 13.12.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=13826
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
20 zł średni 30 min. średnia

Składniki:

1 kg kiełbasa białej surowej, 1 kg cebuli, słoiczek przecieru pomidorowego własnej roboty lub sok pomidorowy z dodatkiem przecieru, przyprawy do smaku (pieprz, sól, papryka ostra lub łagodna), olej do smażenia.

Jak przyrządzić?

Cebulę pokrojoną w półkrążki szklimy na patelni. Do miękkiej cebuli wlewamy przecier pomidorowy, przyprawiamy do smaku i przegotowujemy. Do tak przygotowanej cebuli wkładamy surową kiełbasę (można ją przekroić na pół) i na wolnym ogniu dusimy. Potrawa ta jest najlepsza następnego dnia, tak jak bigos.

Potrzebne przybory:

deska do krojenia, nóż

Jak podawać?

Z pieczywem.

« Powrót