Przepis kulinarny
Makaron po włosku z rokpolem i tuńczykiem Autor: Adu   Data: 29.12.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=13919
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? 13 zł średni 30 min. ?

Składniki:

Makaron zielony bądź kolorowy naturalny (250 g), puszka tuńczyka w oleju bądź w sobie własnym - wtedy potrzebna dodatkowo oliwa, ser rokpol albo lazur ok. 10 g, groszek - pół puszki lub mniej, papryka zielona.

Jak przyrządzić?

Makaron ugotować al dente. Paprykę pokroić drobno. Ser pokroić w małe kostki. Ugotowany makaron włożyć do miski. Wyłożyć na niego tuńczyka, paprykę, groszek i ser. Lekko wymieszać. Przyprawić dowolnie do smaku.

Uwagi:

Bardzo dobre, lekkie jedzonko.

« Powrót