Przepis kulinarny
Ekstremum Autor: Nudzi mi się   Data: 04.01.2007
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=13952
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 15 min. ?

Składniki:

Białe pieczywo (bagietka), szynka (w kawałku i lekko podsuszona), zielone oliwki, ser pleśniowy typu lazur, czosnek, oliwa z oliwek, zioła prowansalskie.

Jak przyrządzić?

Szynkę pokroić w cienkie słupki, oliwki w paseczki, ser pleśniowy w drobną kostkę, połączyć. Zmieszać oliwę z ziołami prowansalskimi i wcisnąć do niej sporo czosnku. Przygotowaną oliwą zalać mieszankę, zamieszać i na czas jakiś odstawić do przegryzienia. Mieszankę nakładać na pieczywo, obficie posypać serem i wstawić do nagrzanego piekarnika na czas jakiś. Wyjąć i zjeść.

Potrzebne przybory:

piekarnik

Jak podawać?

Nie ryzykować podania gościom.

Uwagi:

Przepis takowy zamieszczam, ponieważ wydaje mi się, że dzięki powyższym kombinacjom udało mi się osiągnąć w kuchni ekstremum - kanapki są tak dziwne, że nie mam pojęcia, czy mi smakują, czy nie. Polecam wszystkim, którym znudziły się standardowe nudne przepisy i chcieliby spróbować czegoś innego.

Czas przygotowania:

+ czas jakiś na przegryzienie się składników

« Powrót