Przepis kulinarny
Bułka niespodzianka Autor: Kitek   Data: 26.07.2003
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=1403
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
4 porcje 6 zł średni 15 min. średnio

Składniki:

- 4 bułki - dowolne, - 4 jajka, - sól, - pieprz.

Jak przyrządzić?

Bułke u Góry przekrajamy tak aby został kapelusikZ bułki wydłubujemy miąsz miąsz, robiąc tzw talerzyk, następnie leciutko podgrzewamy w nagrzanym piekarniku. Następnie do bułki wbijamy jajko, solimy i pieprzymy. Trzymamy w piekarniku aż jajko się zetnie.

Jak podawać?

Na gorąco.

Uwagi:

Można jeść z nadzieniem z pieczarek pomidorów warzyw itd.

« Powrót