Przepis kulinarny
Cebulowa na winie Autor: ginx   Data: 27.01.2007
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=14236
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? 10 zł średni 30 min. ?

Składniki:

Kilka cebul, szklanka białego wina, bulion, przyprawy, śmietana 30%.

Jak przyrządzić?

Cebulę zeszklić na tłuszczu, pod koniec dolać do niej wino, poczekać, aż wyparuje. W tym czasie przygotować bulion (kostki rosołowe + wrzątek), dodać do niego cebulę, a następnie zmiksować. Powstały krem postawić na ogniu. Doprawić pieprzem, dolać do smaku jeszcze trochę wina, zabielić śmietaną.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?

Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Uwagi:

Czas przygotowania:

« Powrót