Przepis kulinarny
Kurczak w warzywach Autor: Viola   Data: 29.01.2007
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=14346
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
4-5 30 zł średni 60 min. ?

Składniki:

4 porcje kurczaka (jakie kto lubi), 1 papryka czerwona, 1 papryka zielona, 1 papryka żółta, puszka kukurydzy, 3-4 pomidory bez skórki, sól, papryka ostra.

Jak przyrządzić?

Kurczaka przyprawić solą i papryką ostrą, podsmażyć na złoty kolor. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać papryki pokrojone w paski. Dusić, aż papryka będzie lekko miękka, dodać kukurydzę, ponownie dusić i na koniec dodać pomidory pokrojone w plastry.

Potrzebne przybory:

patelnia, naczynie żaroodporne

Jak podawać?

Ja podaję z frytkami, ale można z ryżem - według uznania.

« Powrót