Przepis kulinarny
Flaki z kurczaka Autor: marta .p.tczew   Data: 02.02.2007
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=14442
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? 15 zł średni 90 min. ?

Składniki:

1 duży kurczak, włoszczyzna, ząbek czosnku, liść laurowy, łyżka majeranku, łyżka maggi, łyżka słodkiej papryki, łyżka vegety, ziele angielskie, koperek, pieprz, sól.

Jak przyrządzić?

Kurczaka i włoszczyznę umyć, zalać 2 litrami wody, dodać przyprawy i gotować. Gdy kurczak i włoszczyzna będą miękkie, wyjąć z wywaru mięso, oddzielić od skóry i kości, pokroić w paski. Włoszczyznę również pokroić w paski. Włożyć do wywaru. Przyprawić solą i pieprzem, na koniec posypać koperkiem.

« Powrót