Przepis kulinarny
Pyszna sałatka ryżowa Autor: wiola   Data: 08.02.2007
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=14499
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? 12 zł średni ? min.

Składniki:

Torebka ryżu, słoiczek papryki konserwowej, słoiczek cebulki konserwowej, puszka kukurydzy, 15 dag szynki, 4 jajka, kawałek pora (według uznania), 2 łyżki majonezu, sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Ugotować ryż i jajka, odczekać, aż wystygną. Pokroić szynkę i jajka w kostkę, pokroić por, dodać wszystkie pozostałe składniki, majonez i przyprawy, wymieszać. Najlepiej smakuje po kilku godzinach, gdy wszystkie składniki się przegryzą.

« Powrót