Przepis kulinarny
Coś oryginalnego - kotlet z selera Autor: wiem,że smakuje   Data: 15.02.2007
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=14569
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
3 zł średni 5 min. ?

Składniki:

Seler (korzeń), bułka tarta, jajko, olej, sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Seler obrać, pokroić w plastry, następnie posolić i popieprzyć do smaku wedle gustu. Tak przygotowany seler panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na patelni jak kotlety.

Potrzebne przybory:

nóż, patelnia, deska do krojenia i coś do przewracania kotletów na patelni

Jak podawać?

Z ziemniakami i surówką.

Uwagi:

Wygląda jak kotlet schabowy, a i smak wart grzechu.

« Powrót