Przepis kulinarny
Babeczki błyskawiczne Autor: Siniora (siniora@o2.pl)   Data: 25.02.2007
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=14640
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
10 średni 30 min.

Składniki:

Mały kubeczek jogurtu naturalnego, jajko , 5 dag cukru, 5 dag cukru waniliowego, 10 dag masła, 20 dag mąki, dodatki wedle uznania.

Jak przyrządzić?

Wszystkie składniki wymieszać mikserem na gładką masę, napełnić foremki i do piekarnika :)

Potrzebne przybory:

miska, mikser, łyżka, do wyboru blaszka na muffinki lub jednorazowe foremki do babeczek

Uwagi:

Do masy zawsze dodaję wiórki czekoladowe lub kandyzowane owoce albo kakao czy rodzynki w zależności od tego, na jakie babeczki mam ochotę. Wersję podstawową polecam z konfiturami :)

Czas przygotowania:

Przygotowanie masy 3 do 5 minut, piec w temperaturze 200 stopni ok. 25 minut.

« Powrót