Przepis kulinarny
Sałatka piętrowa Autor: magda   Data: 28.02.2007
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=14659
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
10 30 zł średni 25 min.

Składniki:

5 jajek, 2 puszki tuńczyka w oleju, 1 puszka kukurydzy, pół słoika ogórków konserwowych, 1 średni majonez, 30 dag sera żółtego.

Jak przyrządzić?

Ugotowane jajka rozdzielić, tak aby żółtko było osobno i białko też. Białko posiekać w drobną kostkę i wsypać do przezroczystego naczynia. Następnie wymieszać z 2 łyżkami majonezu, to samo zrobić z innymi składnikami z wyjątkiem żółtek - te należy zetrzeć na tarce i posypać nimi górną warstwę sałatki, nie używając do tego majonezu.

« Powrót