Przepis kulinarny
Koktajl mrówki Autor: peace   Data: 11.08.2003
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=1476
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
2 porcje 7,50 zł średni 10 min. 1500 kcal

Składniki:

- polewa czekoladowa, - 20 dag posypki do ciast (takie pałeczki w rożnych kolorach), - szklanka ostudzonej czekolady, - 10 kostek lodu.

Jak przyrządzić?

Na wierzchu przy brzegu zewnętrznym 250 mililitrowej szklanki namoczonej wodą przylepić posypkę. W shakerze lub w robocie kuchennym wielofunkcyjnym rozdrobnić lód i i dodać ostudzoną czekolade. Następnie wewnątrze szklanki pomazać w (esy-floresy) polewą czekoladową. Potem wlać lód i czekolade do szklanki.

Jak podawać?

Najlepiej długa 250 mililitrowa szkalnka z długą słomką.

Uwagi:

Do czekolady do dać 4 łyzki cukru.

« Powrót