Przepis kulinarny
Tortellini ze szpinakiem Autor: twister   Data: 25.03.2007
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=14852
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
2-3 10 zł średni 30 min. ?

Składniki:

1 paczka tortellini z serem lub mięsem, lub grzybami, 1 opakowanie mrożonego szpinaku, 1 serek topiony duży np. ementaler, 1 mały jogurt naturalny, 3-4 ząbki czosnku.

Jak przyrządzić?

Pierożki tortellini gotujemy tak jak napisane na opakowaniu, szpinak zaś lekko rozmrożony smażymy na patelni z rozgniecionym czosnkiem, aż nadmiar wody odparuje, i wyłączamy. Serek roztapiamy np. w mikrofalówce, następnie dodajemy jogurt, dokładnie mieszamy i łączymy ten sos ze szpinakiem. Doprawiamy wg gustu, dodajemy odcedzone ugotowane tortellini. Można posypać startym żółtym serem. Pyszności!

Potrzebne przybory:

garnek, patelnia itp.

Jak podawać?

Na ciepło.

« Powrót